Energicentral, Nordhavn

Energicentralen, Nordhavn

Energicentralen huser anlæg til både fjernvarme og fjernkøling

Energicentral, Nordhavn

Energicentralen, Nordhavn

Energicentralen huser anlæg til både fjernvarme og fjernkøling

Ny miljøvenlig Energicentral for HOFOR

Som en del af København Kommunes ambition om skabe energivenlige bygninger har LM Byg opført en ny miljøvenlig Energicentral for HOFOR på Sundkrogsgade ved det fremtidige grønne område Kranparken i Nordhavnen. Energicentralen huser anlæg til både fjernvarme og fjernkøl.

Forsyning af Nordhavnen

Den nye energicentral forsyner Nordhavnens mange kontorejendomme, virksomheder og hoteller med op til 10 MW central køling. Fjernkølingen bliver produceret via havvandet med luftkøleaggregater samt synergien ved at udnytte den køling, som varmepumpen har i overskud.

 

Byggeriet består af en teknisk bygning indeholdende varmepumper i stueetagen og kølepumper på 1. sal. Bygningen er 14,5 meter høj og 2.304 m2 i det hele. Udover varme- og kølepumper indeholder bygningen også et transformerrum, tavlerum, lagerrum, WC og vareelevator.

Grøn afskærmning og elementbyggeri

Energicentralen, der har facade direkte mod Sundkrogsgade, får en grøn afskærmning, som integrerer bygningen i den kommende park ud mod vandet – Kranparken

 

Energicentralen bygges primært som elementbyggeri med beton-sandwichelementer og bærende søjler i stueetagen, samt en stålkonstruktion med lette sandwichelementer på 1. sal. Der monteres facadeklinker/skærmtegl på ydersiden, og den nederste del består af trælammeller, der begrønnes.

Fakta

Bygningen indeholder udover varme- og kølepumper også et transformerrum, tavlerum, lagerrum, WC og vareelevator.

Bygherre

HOFOR A/S

Hovedentreprenør

LM Byg A/S

Ingeniør

COWI

Arkitekt

Gottlieb Paludan Arkitekter

Areal

2.304 m2

Udførelse

2021-2022