Visualiseringer - Henning Larsen Architects

MARMORMOLEN

DANMARKS HØJESTE TRÆHUS

Visualiseringer - Henning Larsen Architects

MARMORMOLEN

DANMARKS HØJESTE TRÆHUS

EN NY KÆMPE I NORDHAVN

Nordhavn er et område i rivende udvikling, og i de seneste år har den københavnske bydel udviklet sig til en bydel for ambitiøs og enestående arkitektur. Snart vil en ny og banebrydende bygning pryde den gamle industrihavns skyline, når AP Ejendommes visionære erhvervsdomicil, Marmormolen skyder op af jorden.

ET FLEKSIBELT DOMICIL OG FLERBRUGERHUS

Marmormolen skal være et kontorbyggeri og flerbrugerhus. Bygningens stueetage bliver åben og indbydende med torvehal og en kantine, der efter normal arbejdstid bliver til en offentlig restaurant. Med den unikke placering, dér hvor Nordhavn møder Østerbro, danner Marmormolen fælles rum, der inviterer områdets beboere indenfor og skaber liv.

BÆREDYGTIGT TRÆBYGGERI I ALLERSTØRSTE SKALA

Særligt for Marmormolen er, at byggeriet bliver opført så bæredygtigt som muligt fra yderst til inderst – et projekt der passer godt til Pihlkonsortiet og vores grønne agenda.

 

De bærende konstruktioner udføres i massivt træ, og bygningen bliver dermed med sine 28.000 m2, 6000 m2 kælder og 36 meter i højden én af de højeste bygninger i Danmark med CLT-træ i de bærende konstruktioner. Dertil vil vi anvende cementtypen FUTURECEMTM, der har et op til 30% lavere CO2-aftryk.

 

Marmormolen er et ambitiøst projekt på alle parametre, hvorfor bygningen skal certificeres til DGNB Platin.

NY VIDEN TIL FREMTIDENS TRÆBYGGERI

Marmormolen bliver et af Danmarks højeste træbyggerier, og projektet sætter nye standarder for at bygge med træ i stor skala og vil give uvurderlig viden til fremtidens bæredygtige byggeprojekter.

 

I sin helhed kalder projektet på stærke kompetencer inden for anlægsarbejder, råhuse, aptering og projektstyring. Derfor har LM Byg A/S med Pihlkonsortiet sat et stærkt hold sammen med Pihl & Søn A/S og M.J. Eriksson A/S, så vi favner alle de nødvendige ekspertiser.

Fakta

Marmormolen er et 28.000 m2 erhvervsbyggeri, der opføres med CLT-træ i de bærende konstruktioner. Bygningen bliver 36 meter højt i otte etager.

 

Pihlkonsortiet udfører byggeriet i totalentreprise med Pihl & Søn A/S som konsortieleder, LM Byg A/S udfører råhuset, og M.J. Eriksson A/S varetager anlægsarbejderne i projektet.

Bygherre

AP Ejendomme

Totalentreprenør

Pihlkonsortiet

Ingeniør

Rambøll Danmark A/S

Arkitekt

Henning Larsen Architects A/S

Areal

28.000 m2

Udførelse

2022-2025