BIG HQ

Banebrydende domicil til arkitekterne

BIG HQ

Banebrydende domicil til arkitekterne

Megabjælker og bærende naturstenssøjle

BIG HQ er et 7 etagers højt domicilbyggeri beliggende i Københavns Nordhavn.

 

BIGs hovedkvarter rejser sig 27 meter op i luften og fordeler sig på syv etager. I stedet for en klassisk konstruktion med gulve fra væg til væg, er etagerne i BIGs hovedsæde halve og sat forskudt af hinanden, og det skaber en kaskade af sammenhængende planer, der åbner bygningen op.

 

Etagerne bæres både af en kerne af naturstenssøjler – fire af nordisk granit og tre i italiensk marmor - der skærer sig op igennem bygningen fra kælder til kvist, og bæres også af de facadebjælker, såkaldte megabeams, der udgør hele husets ydre konstruktion.

 

I de fleste byggerier er den bærende konstruktion godt gemt væk bag gipsvægge og malede overflader, men på BIG HQ står hver eneste overflade rå og ubehandlet – og det er meningen.

Utraditionelle byggemetoder

Byggeriet har været teknisk udfordrende og bød på flere spændende og utraditionelle byggemetoder.

 

Bygningen skal DGNB-certificeres ved færdiggørelse, derfor er der brugt flere bæredygtige tiltag så som fundering på en ny type betonpæl, indstøbt jordvarmeslanger til både opvarmning og køling af det færdige hus, samt anvendelse af en ny bæredygtig beton med reduceret CO2-udledning.

Fakta

LM Byg A/S har opført råhuset til BIG HQ.

Bygherre

BIG

Storentreprenør

LM Byg A/S

Arkitekt

BIG

Ingeniør

BIG

Areal

4800 m2

Udførelse

2021-2023