‹ Tilbage til oversigt

KUA 3

Hovedentreprise

KUA3 huser dels Det Humanistiske Fakultet, Det Juridiske Fakultet, Det Teologiske Fakultet, Det Informationsvidenskabelige Akademi og en afdeling af SYMBION. Brugerne på KUA2 er studerende, undervisere og forskere fra disse fakulteter samt små og nye innovative virksomheder. Flere af fakulteterne er flyttet fra flere forskellige adresser i det indre København, og har fået mulighed for at samle deres aktiviteter på én og samme adresse i tidssvarende og moderne faciliteter.

KUA 3 er udført som et energieffektivt byggeri med et godt indeklima, hvor pejlemærker i Universitets- og Bygningsstyrelsens energi- og indeklimavejledninger er fulgt. For eksempel opfylder byggeriet kravene til lavenergiklasse 2015, og har dermed et beregnet energiforbrug på mindre end 41 kWh/m²/år. Bygningens energiforbrug er reduceret ved hjælp af målrettet projektering samt etablering af solvarme- og solcelleanlæg. Endvidere benyttes naturlig ventilation i så høj grad som muligt. Der blev udarbejdet miljøplan for projektet, som blev fulgt med status på alle miljøparametre ved alle faser.

For de tekniske installationer blev der i forbindelse med færdiggørelsen foretaget performancetest (commissioning), hvor de forskellige anlæg blev afprøvet sammen i normale og provokerede driftssituationer.

Byggeriet bestod både af nybyggeri, ombygning og forstærkning af de eksisterende konstruktioner.

 

 • Bygherre:

  Københavns Universitet

 • Entreprenør:

  LM Byg A/S

 • Arkitekt:

  Arkitema K/S

 • Areal:

  48.000 m2

 • Udførelsesperiode:

  2014-2015